.
Visit Copenhagen
Visit Copenhagen
plusdyr
Visit Elsinore
plusdyr
Visit Kongernes Nordsjælland Cityforening
visit copenhagen
Læs mere om Kronborg her Danish
plusdyr
Print bykort med parkeringsoversigt for HelsingørDanish
plusdyr
Hotel booking Copenhagensportfishing
plusdyr
Best restaurants in Copenhagensportfishing
plusdyr
Best restaurants in Elsinore sportfishing
plusdyr
Read about Kronborg Castle Elsinoresportfishing
plusdyr
Visit Elsinore tour Excursions map sportfishing
plusdyr
 Hotel booking Elsinoresportfishing
plusdyr
What's in Elsinore and the surrounding area sportfishing
plusdyr
Get Elsinore Harbour Cruice inventory PDF Elsinore Harbour Cruice inventory
Helsingør
Shakespeare Hamlet på Kronborg
Klassisk Musik
 Klassisk musik

Fredensborg Slot


Fredensborg slot Det er efterhånden en tradition, at større kongelige familiebegivenheder og fester holdes på Fredensborg Slot. Traditionen stammer fra kong Christian d. 9 - også kendt som Europas svigerfar - som samlede sin familie fra fra hele Europa til fest og ferie på Fredensborg slot - de såkaldte Fredensborg-dage i slutningen af 1800 tallet.

Fredensborg Slot er efter danske forhold stort. Det har 1142 værelser og har en park på 120 hektar - med næsten 45 hektar græsplæner, hvilket gør den velegnet til sommerfester med mange gæster. Alene på Fredensborg Slot kan 70 kongelige gæster overnatte. Herudover er der komfortabel plads på den nærliggende kro til flere gæster.

Grunden til Fredensborg Slot blev bygget allerede under Frederik d. 3 i 1600-tallet. er at Dronning Sofie Amalies kammertjener Jacob Pedersen byggede et "Hollandsk Hus", hvorfra der blev etableret de syv alléer, som også i dag udgår fra Fredensborgs Stjerneplads. Tæt ved den nuværende kro havde dronningen en ladegård, Østrup, som Frederik d. 4 senere overtog og rev ned. I stedet byggede han et landhus og i 1722 et ét-etages slot - første fase af det nuværende Fredensborg Slot. Fredensborg Slot blev bygget af J.C. Krieger som også har tegnet Fredensborg Slotskirke i hollandsk påvirket barok. Under Christian d. 6 og Frederik d. 5. blev Fredensborg Slot udbygget både iFredensborg slot højden og i omfang. Der blev etableret jagtstier langs de syv gamle alléer. Marmorhaven med skulpturer af J. Wiedewelt og Nordmandsdalen med skulpturer af J.G. Grund blev etableret.

Fra slutningen af 1700 tallet mistede kongefamilien interessen for Fredensborg Slot, og det blev kun sjældent brugt. Fredensborg Slot begyndte at forfalde, og blev brugt til kontorlokaler, kancellihuset blev benyttet som aftægtsbolig for pensionerede embedsmænd og i en periode blev dele af Fredensborg Slot endda brugt som kaserne. Dog blev parken omdannet i engelsk stil i denne periode.

Under Christian d. 9 fik Fredensborg Slot imidlertid en ny storhedstid. Kongen, som via sine døtre leverede dronninger til såvel England, Grækenland og Rusland, samlede sin internationale familie på Fredensborg Slot, som derved blev et af de mest populære kongeslotte i Europa. Der går historier fra disse dage om, hvordan den russiske zar Alexander d. 3 nød at være væk fra formelle pligter i Skt. Petersburg. Angiveligt skulle nogle af de øvrige kongelige have klaget over uartige børns opførsel, som imidlertid viste sig at være den kåde zars værk. Under de mange fester blev det en tradition, at besøgende konger og præsidenter skrev deres navn med diamant på slottets vinduer ud mod parken. Denne tradition holdes stadig i hævd. Senest har bl.a. USA's præsident Bill Clinton skrevet sit navn på en af Fredensborgs ruder.

Blandt de kongelige fester som er holdt på Fredensborg Slot er forlovelsen mellem prinsesse Dagmar og storfyrst-tronfølgeren af Rusland d. 23. juni 1866. Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og prins Joachim har alle holdt bryllup på Fredensborg Slot, ligesom dronningen har fejret sølvbryllup på Fredensborg Slot. Senest døbes kronprinseparrets nyfødte prinsesse i slotskirken med efterfølgende fest på Fredensborg Slot.

Som enkedronning boede dronning Ingrid på Fredensborg Slot i sine sidste år, når hun ikke var på Amalienborg eller Gråsten Slot. Her boede hun i kancellihuset, som senere er nyindrettet og overtaget af Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. De bor her sammen med prins Christian og den nyfødte prinsesse.

 
Tivoli Gardens  
.Tivoli garden Copenhagen
Louisiana Humlebaek Denmark
H. C. Andersen Copenhagen Denmark
H. C. Andersen museum  

Café Olai
Café Olai Elsinore Denmark
 
Åbningstider:
Mandag til Fredag 10,30 - 22,00 
Lørdag 10,00 - 22,00
Søndag 12,00 - 22,00
Café Olai Gavekort
Visit Helsingør